Бакир Хаџиомеровиќ, долгогодишен уредник на политичката емисија „60 минути“ и поранешен уредник на Информативно-политичката програма на ФТВ, има доживеано притисоци, откажување на емисијата и отказ поради бескомпромисен третман на темите во неговите емисии. Во видеото тој зборува за прогонот и заканите што ги доживеал, како и за позицијата на медиумите во БиХ.