Хроника на опкружувањето

Хроника на опкружувањето2020-10-29T11:21:35+00:00
3110, 2023

Александра Томаниќ, Белград: Од регионална соработка до регионална солидарност

октомври 31st, 2023|0 Comments

Регионалната соработка треба да ги вклучи граѓаните, треба да им се обрати на граѓаните и тие да бидат ставени во центарот.

3110, 2023

Андријана Радовиќ, Подгорица: Искрено и без криење

октомври 31st, 2023|0 Comments

До квалитетно, функционално и одржливо поврзување во регионот може да се дојде само ако поголемите играчи на Балканот ја увидат неопходноста

3110, 2023

Борјан Јовановски, Скопје: Затворениот Ум на Отворениот Балкан

октомври 31st, 2023|0 Comments

Отворен Балкан звучи добро. Но тој е се само не Отворен. Тој Балкан се уште живее ограден со ментален ѕид.

3110, 2023

Газменд Берлајоли, Приштина: Потреба од прогресивна визија за демократијата во Западен Балкан

октомври 31st, 2023|0 Comments

Овој предизвикувачки период за демократијата во Западен Балкан бара исклучително лидерство со визија што гледа прогресивни решенија.

3110, 2023

Младен Биќаниќ, Бања Лука: Театарските фестивали – пат кон заедничка соработка

октомври 31st, 2023|0 Comments

Дали можеби бројните театарски фестивали, од Словенија до Македонија, со предзнакот меѓународни, се места каде што тој ограничувачки простор на слободата

3110, 2023

Зилифтар Брегу, Тирана: Истрагата за поранешниот претседател на Албанија, тест за новиот правосуден систем

октомври 31st, 2023|0 Comments

Изрекувањето на безбедносни мерки против пратеник предизвика дебати во Албанија, а самиот г-дин Бериша одби да се појави пред обвинителството и

Go to Top