Ko je očekivao da će dolazak Ane Brnabić na mesto predsednice Vlade doprineti poboljšanju položaja LGBT populacije, gadno se prevario.

Zoran Kesić

Za zvaničan početak homeseksualizma u Jugoslaviji obično se uzima 1984. godina kada je Stiven otkrio svom ocu Blejku Karingtonu da više voli čike nego tete. Gospodin Karington je to veoma teško primio, ali je tokom vremena (i novih epizoda “Dinastije”) očinska ljubav prevladala homofobiju i sve se srećno završilo. Kažem, srećno, ukoliko izuzmemo činjenicu da su svi akteri serije na kraju izrešetani i poginuli, pa sad nevezano da li vole čike ili tete.

Omladina u tadašnjoj SFRJ otkrila je tako da je moguće zaljubiti se i u sopstveni pol, što je mladima pružilo nove mogućnosti i ponudilo sveže perspektive.

Paralelno sa procvatom gej-lezbejstva dolazi i do jačanja opozicije ovom pokretu, oličene u idiotskom sloganu  “Adam i Eva, a ne Adam i Steva”.

I zaista, najčešći argument protiv istopolne ljubavi i jeste religiozne prirode jer, navodno, Bog to nije tako zamislio.

A kako je tačno zamislio, više o tome informišite se kod ovlašćenih lica –  bivšeg episkopa Kačavende ili kod vladike Pahomija.

Pitanje LGBT populacije postaje i političko pitanje u onom trenutku kada Srbija jasno ističe svoju opredeljenost ka Evropi i evropskim vrednostima, takoreći kada se kao država autujemo da smo proevropski nastrojeni.

Lezbejo-gejo-trans-nešto veoma je važno Evropi jer jedno od najvažnijih načela demokratije je poštovanje ljudskog prava da ga meće kome želi i prima gde god hoće, sve dok to nije u suprotnosti za zakonom.

Tadašnja opozicija u Srbiji (uglavnom radikali sa današnjim naprednjakom Vučićem) izrazito je protiv duginih boja, pa prve pokušaje gej parade u Beogradu proglašavaju sramotom, svetogrdjem, blasfemijom, satanizmom, pljuvanjem po tradiciji, crkvi, sveći, kandilu i Kosovu i uspešno animiraju (angažuju) priličan broj navijača, huligana i kriminogenog polusveta da posvećenost tradicionalnim, porodičnim vrednostima demonstriraju lupanjem pederskih glava, uvrtanjem lezbejskih ruku, prevrtanjem kontejnera neodređene seksualne orijentacije i revijalnim razbijanjem izloga.

“Peder gradom neće šetati” jedan je od najprepoznatljivijih slogana tog veličanstvenog ustanka i dokaz da se pravi Srbin, porodičan, religiozan, sa afinitetom prema pravoj rupi, nikada neće pomiriti sa gnusnom paradom srama.

Tačnije, neće se pomiriti još narednih par godina, pa će se nakon promene ideološke orijentacije nacionalističkih radikala u proevropske naprednjake, malo već pomirucnuti sa paradom srama, a nakon dolaska na vlast Vučića i ekipe, biti u fazonu “peder gradom  može šetati, a peder gradom neće šetati ukoliko Vučić opet ode u opoziciju, pa mu ponovo zatreba da peder gradom neće šetati”.

I tako, peder već godinama šeta, a da od takve šetnje ništa bliži ostvarivanju svojih prava nije.

Ko je očekivao da će dolazak Ane Brnabić na mesto predsednice Vlade doprineti poboljšanju položaja LGBT populacije, gadno se prevario.

Brnabić privatno jeste gej osoba, ali problem je u tome što je Brnabić službeno Brnabić. A Brnabić je postalo sinonim za nekoga ko nema svoje mišljenje, ko se ništa ne pita, već prosto figurira kao maskota, lutka koja otvara usta i govori glasom “master of puppet-a” trbuhozborca.

Lično nemam ništa protiv da ljudi vole koga god žele, da se udaju i žene sa svojim partnerima i time stiču ista prava kao i mi koji smo u muško-ženskim, tradicionalnim brakovima.

Što se tiče usvajanje dece, ja bih uvek prednost dao tradicionalnim parovima, dakle da dete ima tatu i mamu.

Mada opet, ko nam garantuje da tradicionalni muško-ženski par nije par budala koji će loše tretirati to dete?

Radije bih onda da dete usvoji par dobrih i brižnih ljudi, pa bili oni muško-muški ili žensko-ženski par.

Nelogična i surova mi je ideja da je za dete bez roditelja bolje da nastavi da odrasta bez roditelja, nego sa roditeljima istog pola koji će ga voleti i brinuti o njemu.

Naravno, moje promišljanje o homoseksima, transversistima i lezbarama može biti ovako liberalno, jer dolazi iz mozga čoveka koji nije oivičen nametnutim ogradama očekivanog, nasleđenog i podrazumevanog.

Proputovao sam malo sveta  i video da je u nekim zemljama normalno da se istopolni parovi drže za ruke i ljube u usta. Kao što je normalno i da ih mi negejevi sa čuđenjem gledamo, krišom fotografišemo i kasnije pokazujemo našim prijateljima u otadžbini na kakva smo sve čuda naišli.

Za kraj teksta prilažem spisak  top 5 mojim omiljenih homo-gej čika iz šoubiznisa:

  1. Fredi Merkjuri. Dobar čika. Čika brka.
  2. Elton Džon. Mnogo smešan čika.
  3. Džordž Majk. Ja sam bio ubeđen da taj čika voli tete. Šmeker čika. Šokiran sam!
  4. Kevin Spejsi. Sjajan čika. Slično kao za ovog gore čiku, nikad ne bih rekao da je čika, ali svakako je sjajan čika.
  5. Ser ian Mek Kelen. Čika čarobnjak, divni čika!