Imam već godinama što privatnu što profesionalnu potrebu da nerviram gadove. I danas više nego ikad osećam potrebu da im jasno stavim do znanja koliko prezirem sve što je vezano za taj svetski pokret širenja gluposti.

Zoran Kesić

Znajući da će lažljiva antivakserska gamad jedva dočekati da se zlobno naslađuje mojom bolešću i odmah je dovesti u vezu sa činjenicom da sam se, kao i ogromna zdravorazumska manjina  vakcinisao, vrlo precizno sam  javno  naveo tačno ime i prezime moje bolesti.

Upala vestibularnog nerva.

Nezalečena prehlada i opšte zapušenje otišlo mi je  na srednje uvo i izazvalo poremećaj centra za ravnotežu. Što bi rekao Čola “a ja pijan, a nisam popio”, tako se bolest otprilike manifestuje.

Po broju dobronamernih koji su mi se javili, a imali  su ili imaju isti problem, tek sada shvatam da se to nešto vestibularno dešava prilično često, da se dešava od vajkada, dešavaće se i nema nikakve veze ni sa vakcinom, ni sa koronom, a pogotovu ne sa bezdušnim, surovim antivaks Orcima koji su po običaju i ovoga puta rešili da preskoče, zaobiđu, antivaksiraju istinu.

Usredsređeni isključivo na svoju bizarnu opsesiju razotkrivanja globalne korona zavere, raskrinkavanja lažne vakcine i pozivanja na Boga u svakoj drugoj rečenici jer naravno satanizam, ovi lešinari jedva su dočekali da i ovakav nedokaz postane njihov ključni dokaz.

Naravno, uz malo jednostavnih alatki za obradu slika, takozvano kropovanje.

Na primer, jedan antivaks “glas razuma” objavi na društvenim mrežama autentičan naslov da sam se razboleo, ali iseče donji red teksta u kome piše od čega sam se razboleo.

Radi uverljivosti doda I svoje tumačenje “Beše i ovaj se bocnuo”.

Možete zamisliti razdragane komentare na ovu finalnu potvrdu da su vakcine zlo i ko god se bocne sigurno će da mre ili u najmanju ruku da fasuje ovo moje vestibularno.

“Kako je malo potrebno da ovaj napaćeni narod konačno bude srećan”, pomišljam dok čitam slavljeničke komentare oduševljenih tradicionalista, patriota i velikih vernika koji moju bolest slave otprilike kao Mitrovićeve golove u ove tri utakmice kvalifikacija.

Jedan drugi uticajni fejsbuk lažov nije se čak ni toliko iscimao.

On je prosto rešio da tog dana bude moj lični lekar i postavio dijagnozu “Kesić se razboleo nakon vakcinisanja”.

Ako ćemo po toj logici, zašto ne ići i na varijante  “Kesić se razboleo nakon kupanja u hladnom moru…Kesić se razboleo nakon ispraćaja u vojsku jer  realno uvoštio se…Kesić se razboleo u obdaništu….Kesić se razboleo nakon rođenja”

Činjenica je da su svi ovi događaji prethodili mom razboljevanju, pa zašto prosto ne bismo sabrali 1 i 1 i dobili…čekajte, evo ga, stiže, tanananana – krunski dokaz da su vakcine fuj.

Jednom od  tih frikova napisao sam javno da je lažovčina i upitao  ga zbog čega obmanjuje javnost.

Tek što je stigao odgovor lažovčine u kome sam zapamtio jedino da sam satanista i da će me neko zbog nečega tužiti čim ovo prođe, žena mi je trajno oduzela telefon i zapretila da će ovako bolesnog da me izbaci na ulicu ako nastavim da ugrožam svoje zdravlje svađanjem sa budalama.

U poslednjem trzaju uspevam da blokiram notifikacije sa zatupljujućih fejsbuk stranica i obustavim nastavak rata sa ovim ispranim mozgovima.

Naknadno mi u narednim danima javljaju da se nakon mog silovitog kamikaze upada u najgušće leglo antivaks ludaka, tamo zahuktala borba svih njih  protiv moje malenkosti i mogu samo da pretpostavim količinu gadosti, naslađivanja i zla koju su tamo izbljuvali.

Najčudnije od svega je što mi je drago zbog toga. Došlo mi ko bolesnom keks.

Imam već godinama što privatnu što profesionalnu potrebu da nerviram gadove. I danas više nego ikad osećam potrebu da im jasno stavim do znanja koliko prezirem sve što je vezano za taj svetski pokret širenja gluposti.

Dakle ipak eto neke lepe vesti za srpske antivaksere. Niste mi samo vi odvratni.

Ali prezir je bio i ranije.

Ovo je sada ipak viši novo. Svesnim falsifikovanjem vesti o nečijoj bolesti, neskrivenim radovanjem što nekome nije dobro, ovi zaluđenici prešli su granicu u kojoj ih mogu prosto sažaljevati, čuditi im se, ili ih izbegavati kao što na ulici izbegneš nešto u šta nije prijatno ugaziti, jer zamisli da uneseš komad antivaksa u kuću. Em smrdi em mora da se struže patika.

To njihovo više nije samo glupost, to je sada već neskriveno, ogoljeno zlo.

Neodoljivi poriv da se, valjda jedino u šta veruju u svojim bednim, promašenim životima, pokaže istinitim.

U inat svetskoj nauci, u inat razumu, u inat medicini, u inat istoriji, u inat svim zdravstvenim radnicima koji nam spašavaju živote i gube svoje ne bi li nas spasli…

Ma u inat i ljudskosti.

Jer šta njemu antivaksu ostaje ako mu oduzmeš i to u šta je čvrsto odlučio da veruje?

Šta je on bez  te “istine”?

Ponovo isto ono što je bio I pre nje – niko I ništa.

To je tako surovo I lišeno smisla.

A besmislenim masama neophodan je smisao.

Pronašli su ga u klipu sa jutjuba u kome neki prosedi brkati, uglađeni čika, koji izgledom podseća na belosvetskog hohštaplera, razotkriva zaveru svemira, tajnu masona I laž vakcina. Poslaće vam taj snimak u inbox, ovi koji vide “iznad nametnutog nam narativa”, da ga obavezno pogledate uz napomenu “a ovo se krije u mejnstrim medijima”.

Da, naravno da se krije. Baš kao što se ni pornići ne prikazuju odmah posle Dnevnika, malo je nastrano. Ili baš kao što je onaj Pod Mač Bata taman za Balkan Info kanal I Hepi, ali ne I za ozbiljno razmatranje, izuzev ako nije reč o psihijatrijskom razmatranju.

I zato jedva čekam da ozdravim, a kada ozdravim ustremiću se u svom javnom delovanju u borbu protiv gluposti, laži I zla jače I oštrije nego ikad.

I boleće vas, verujte, više neko bilo koja boca koje se toliko plašite.

To će biti moja misija.

I imam još jednu, privatnu, da mi žena vrati telefon.