Zahvaljujući jugoslovenskom sistemu Juvax i vakcini Kozara 6, cijeli svijet se bori protiv virusa. Neke bratske nesvrstane zemlje već se vraćaju normalnom funkcionisanju u društveno-kulturnom životu, a mnoge od njih su ponovo otvorile kaznene logore.

Modžo Kilington

Kao što su predviđali domaći i međunarodni stručnjaci, a što je godina i dokazala, dugo će u fokusu Jugoslovena i cijelog svijeta biti zdravlje. Situacija je navela mesnu industriju da otkrije sastav konzervi mesa za potrebe JNA, u kojima, kao što smo vidjeli, nema mesa. Zlobnici bi rekli da je naša vojska veganska, a narodi i narodnosti anemični. Ali te kontrarevolucionarne glasove pobija stvarnost. A šta je stvarnost?

Zahvaljujući jugoslovenskom sistemu Juvax i vakcini Kozara 6, cijeli svijet se bori protiv virusa. Neke bratske nesvrstane zemlje već se vraćaju normalnom funkcionisanju u društveno-kulturnom životu, a mnoge od njih su ponovo otvorile kaznene logore.

Čestitke pune hvalospjeva i lovorika, kao konfete svakodnevno padaju na čelnike Jugoslavije. Praksa samo potvrđuje uvjerenje jugoslovenskih naučnika koji su tvrdili da je vakcina  protiv Covida 109%. efikasna. 100% protiv Covida i dodatnih 9% protiv ebole od koje je patio dio poštenog radnog naroda DR Kongo.

I dok podijeljena Evropska unija debatuje, Sjedinjene Države preduzimaju konkretne korake da odobre vakcinu zbog loših zdravstvenih i ekonomskih uslova. To je najavio sam američki predsjednik u proizvodnom kompleksu „Kozare 6“ u Donjoj Batajnici, gdje se naročito oduševio higijenom i ručkom u menzi.

Ali da budemo iskreni, problemi sa vakcinacijom postoje i u Jugoslaviji. Naime, u Zadru se pojavilo udruženje „Hrvatsko proljeće vakcina“ koje odbija vakcinu „Kozara 6“ zbog ćiriličnog uputstva, tražeći da se napravi čisto hrvatska vakcina. Kako su rekli, ne žele da budu vakcinisani ćirilicom! Oni više vole vakcinu „Pavelić 2“, koja još nije odobrena. Zdravstvene vlasti upozoravaju da vakcine koje se nalaze na crnom tržištu, poput „Pavelić 2“ i „Draža M“, imaju mnogo nuspojava i ne preporučuju se za upotrebu kod osoba određenih nacionalnosti. Kao neželjene efekte navode nekoordiniranost misli, laku povodljivost pojedinca, kao i nerealno razumijevanje geografije. Republička zdravstvena unija zahtijeva da proizvođači ovih ilegalnih vakcina, koje bi mogle donijeti više štete nego dobra, budu strogo kažnjeni.

Srećom, Makedonija nema takvih problema; vlasti u toj saveznoj državi nisu uspjele da nabave vakcine ni preko sistema Juvax, iako Jaka iz Radoviša ima licencu za proizvodnju.

Budno oko jugoslovenske javnosti takođe je usmjereno na nemire u EU. Naši predstavnici Ante Puhalo, Sead Hadžiselimović i Dobrivoje Pančić svim silama pokušavaju da dovedu vođe sindikata za isti sto, ali iredentizam i separatizam dobijaju na zamahu. Da je situacija teška govori činjenica da su i lideri zemalja EU odbili ekonomski paket Jugoslovenske banke za razvoj i pomoć EU vrijedan 800 milijardi dinara, koji je trebalo da osvježi propale ekonomije Njemačke, Francuske i drugih zemalja. Čini se da se razlike povećavaju, a narod Jugoslavije se nada da će se graditi mostovi kako bi se izbjegli ozbiljniji incidenti.

Od ovih previranja nije samo jugoslovenski narod u opasnosti nego i ekonomija. Naime, zbog neizvjesnosti koja vlada, zahtjevi za boljim uslovima rada njemačkih tekstilnih radnika u fabrikama „Varteksa“ i „Oteksta“ postaju sve glasniji, a proizvodnja Zastave 202 u pogonima Citroena u Francuskoj smanjena je za 16%.

I na kraju, iz  Elektroindustrije – Niš stigao je demantij zbog tekstova o kompjuterskim sistemima za komunikaciju između korisnika, koji tvrde da je u vakcinu „Kozara 6“ ugrađen mikročip veličine džepnog radija koji čita partijska saopštenja vakcinisanima dok spavaju. Iz EI Niš -a poručuju da takav uređaj ne postoji, pa čak i ako ga proizvedu, staviće ga u službu bolje budućnosti naših naroda i narodnosti!

Neka svi Jugosloveni žive složno. U Njemačkoj, SAD, Australiji …

 

Modžo Kilington, autor, pisac, scenarist i uticajni tviteraš…Objavio je zbirku pjesama „Autopsija ljubavi“ i roman „Dan kad se nisam probudio“.