Danas kada iza sebe imamo preko 300 dezinfekcionih tunela, kakvih nema niko na teritoriji Balkana, verujemo u lepše sutra. Svakodnevno se molimo.

Danilo Đurić 

Nakon prosvetljenja koje je doživeo nakratko se povukao  u osamu, tražeći smisao života. Na sreću vrlo brzo je shvatio da svojom mudrošću može da pomogne svom napaćenom narodu da napokon pronađe spas.

Mnogim ljudima danas sećanje na pandemiju Covid 19 budi gorke uspomene, držanje distance, nošenje maski, karantin, onog doktora koji iz televizora govori šta može, a šta ne, ali i mnoge druge strašne stvari koje su zadesile čovečanstvo tih godina.

Ali kao i u svakoj naizgled bezizlaznoj situaciji neki ljudi pronađu put koji možda ne bi uspeli, da nije bilo te prepreke u njihovim životima.
Danas, nakon dvadeset godina, osvrnućemo se na jedan događaj, koji je jednom čoveku promenio život, a onda i većini njegovih sledbenika.
Nekada član vladajuće  političke partije na Kosovu,  a danas Mudrac iz tunela, kako ga je narod prozvao, u eksluzivnoj izjavi za naš medij, prisetio se tog prelomnog trenutka, koji je zauvek odredio njegov život.„Svako u nekom trenutku života bude pred nekim vratima, tako sam i ja tog dana u tim teškim trenucima za sve nas, bio pred vratima dezinfekcionog tunela koji me je obasjao asepsolom i moj duh  se pročistio.

Nakon toga sam sveke nedelje išao u dezinfikacioni tunel, a onda su vremenom počeli da mi se pridružuju i ostali članovi moje partije.
Trebalo je dosta vremena i žrtve da dostignemo ovo blagostanje koje tunel pruža. Ali, danas kada iza sebe imamo preko 300 dezinfekcionih tunela, kakvih nema niko na teritoriji Balkana, verujemo u lepše sutra. Svakodnevno se molimo. Zato smo sigurni da za dve, najviše tri godine, jedan čovek će povesti ovaj narod u neku novu budućnost, gde neće biti mesta za sve one koji su mislili samo o svojim računima na Mauricijusu. Pozvao bih sve građane da što češće dolaze u dezinfekcioni tunel, kako bi smo se zajedno molili za dobrobit jednog čoveka“,  istakao je za naš medij Mudrac iz tunela.

 

Danilo Đurić  izbeglica i povratnik, u Osojanu živi i stvara rep muziku. Do sada iza sebe ima jedan solo rep album ,,Marš na binu“. Leti ga možete naći  u bašti i na Berimu, a tokom zime najčšće je u studiju za mikrofonom.