Gazetari Brano Mandiç dhe teoricieni i medias Vuk Vukoviç flasin për rëndësinë e shkrim-leximit mediatik dhe përparësitë e qytetarëve të shkolluar për media. Videoja është pjesë e projektit të shkrim-leximit të medias dhe informacionit të zbatuar nga Instituti i Medias së Malit të Zi.