Historia e personaliteteve me një rëndësi të pakrahasueshme që formuan ndërgjegjen e brezave të rinj deri në luftën e viteve 90.  Kulti i individit, jo vetëm i Josif Broz Titos, por dhe oficerëve të tjerë të lartë të ish-Jugosllavisë, shihet përmes prizmit të vlerave të larta dhe unitetit.