Mali Sinjajevina në Mal të Zi është  kullota më e madhe në Ballkan, e rrethuar nga kanioni i madh i lumit Tara dhe Liqeni Zaboj. Vendimi i Ministrisë së Mbrojtjes për ta transformuar Sinjajevina-n në një poligon ushtarak ka hasur rezistencë të madhe nga vendasit dhe ekologjistët. Mileva Gara Jovanović bie në sy në këtë betejë për të mbrojtur natyrën, dhe është kthyer në një simbol të misionit të shpëtimit të Sinjajevina-s.