Maida Zagorac, menaxhere e projektit, flet për “Rrjetin për Ndërtimin e Paqes”, anëtarët e të cilit shënojnë “Ditën Ndërkombëtare të Paqes” çdo vit duke organizuar panele diskutimi, evente kulturore dhe ngjarje në hapësirën publike.