Потресна исповед на новинарот Туфик Софтиќ од Беране, кој беше жртва на брутални напади поради истражувачко пишување за нарко мафијата на северот на Црна Гора. Тој бил претепан со бејзбол палки во 2007 година, а шест години подоцна бил фрлен експлозив кон неговиот автомобил. Ниту еден од двата случаи не е расчистен до денеска.