Блин Ахмети е 19-годишник од Косово кој првпат гласаше на локалните избори на 17 октомври. Тој се надева дека новоизбраниот градоначалник повеќе ќе соработува со младите во однос на развојот и подобрувањето на инфраструктурата во Приштина.