Официјален Брисел очекува новата косовска влада да започне дијалог со Србија што е можно поскоро. Која страна во овој процес што трае цела деценија „профитира“ и дали ЕУ е подготвена да ги реши недоразбирањата, објаснува политикологот од Северна Митровица, Огњен Гогиќ.